Hold / U17 Dr. LIGA

U17 Dr. LIGA

Hf Mors/Skyum 1 - Aalborg Håndbold
 
STORSEJR OVER AALBORG HÅNDBOLD

I dagens opgør bød vi velkommen til vores evige rivaler fra Aalborg Håndbold. Et dygtigt hold, der er kommet overbevisende fra land i U17 ligaen med to sikre sejre og en uafgjort i de første tre kampe. Notorisk er det altid nogle spændende og fysiske opgør med meget nerve, når vi tørner sammen mod Aalborg. Derfor var vi naturligvis bevidste om, at det ville blive en stor mundfuld hvor vi skulle være klar fra start for at dæmme op for udeholdets mange individuelle kvaliteter.

Og vi var i den grad klar fra start. Drengene kom ud som lyn og torden og allerede efter 7 minutters spil lagde udeholdet time-out efter 6-2 i vores favør. Et aggressivt og bevægeligt forsvar og en velspillende Jacob “Tøffe” inde bagved i målet var grundstenen til det, der skulle vise sig at blive en storsejr. Hele tiden var vi først i duellerne og når én en sjælden gang blev snydt stod sidemakkeren klar til at hjælpe. Det frustrede tydeligt Aalborg Håndbold, der kæmpede med at finde flow, og samtidig var vi kyniske til at straffe deres fejl via kontrascoringer og disciplineret angrebsspil. Føringen blev udbygget frem mod pausen til 16-9, hvor alle markspillere havde været på banen.


I pausen blev vi enige om fortsat at holde fast i aftalerne, være aggressive og diktere tempoet i kampen. Drengene fortsatte anden halvleg hvor de slap og selvom gæsterne forsøgte forskellige modtræk, så fandt forsvaret sammen med kampens spiller, “Tøffe”, løsningerne. Anden halvleg vandt vi med overbevisende 18-7, hvilket til slut gav den utrolige stilling 34-16. En imponerende holdsejr, hvor det især glæder træneren at se de små individuelle ting fra træningslokalet bære frugt hos den enkelte spiller. Nu venter 14 dages kamppause grundet vinterferie inden vi lørdag d. 22/2 på udebane skal møde SHEA Skanderborg, hvor vi forhåbentligt kan følge op på aftenens flotte præstation.

Jacob “Tøffe” Jensen 15 redninger
Emil Handest 2 redninger
Mads Svane 7
Anders Toft 6
Magnus Norlyk 4
Niklas “Kempa” Jensen 4
Malthe Bull 4
Rasmus Houmøller 3
Emil Skadhauge 3
Mikkel Stouby 2
Magnus Møller 1
 
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Kampreferat Hf Mors/Skyum U17 - VIES

Vigtig hjemmebanesejr over VIES (d. 29/1-19)

I dagens opgør stod vi overfor VIES, der ligesom os selv kun havde spillet en enkelt kamp med nederlag til følge. Derfor var det naturligvis to mandskaber, som var opsatte på at få slettet 0’et på tavlen og byde hinanden op til dans.

I kampens indledning kom vi bedst fra land med aggressivt forsvarsspil og masser af fart frem i banen, hvilket gav os en 5-2 føring efter 6 minutters spil. Det tvang VIES til at tage en timeout, der samtidig kom bedre med og fik udlignet til 7-7. En timeout fra vores side gav os igen bedre greb om kampen og med seks scoringer i træk kunne vi bringe os foran 13-7. Således var det som om at begge hold undervejs lykkedes med at slå mønt af at lægge timeouts ovenpå dårlige perioder med for mange tekniske fejl eller ukvalificerede afslutninger. Pausestillingen lød 18-14. Modsat sidste weekend i Silkeborg havde vi idag nemmere ved at tilspille os gode afslutninger overfor VIES 5-1 forsvar. Anden halvleg mindede om første halvleg. Vi viste, at når vi spiller koncentreret og disciplineret, så var vi et bedre hold end VIES på dagen. Især skal Emil Handest og Anders Nørhave krediteres for henholdsvis vigtige redninger og en række hurtige kontrascoringer i anden halvleg. Til slut kunne vi juble over en sikker sejr på 35-28, og dermed tilføje de første og forhåbentligt ikke de sidste point på kontoen.

Trods udfald undervejs var der forbedringer at spore siden sidste kamp, hvilket også er påkrævet inden næste kamp mod Aalborg Håndbold d. 7/2 kl. 19:30 i Sparekassen Thy Arena Mors. Her venter der os en helt anden opgave mod et fysisk stærkt hold, der efter de første tre runder er ubesejret.

Målscorere:
Mads Svane 6
Anders Nørhave 6
Malthe Bull 5
Anders Toft 5
Rasmus Houmøller 5
Anders Hyldal 4
Magnus Møller 3
Niklas Jensen 1
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ØBG Silkeborg - Hf Mors/Skyum (d. 18/1-19)

Ærgerlig premiere i U17 ligaen

Endelig blev det vores tur til at komme igang med kampene i U17 Ligaen, hvor alle de øvrige hold i rækken allerede havde været i aktion. Dagens modstander fra ØBG Silkeborg må formodes at ligge i toppen af rækken, hvorfor vi var klar over, at vi ville komme under et alvorligt tryk. Allerede fra kampens indledning var det tydeligt at mærke, at det ville blive en intens kamp, hvor der ville blive givet og taget. Defensivt lagde vi også fint fra land og gave fine betingelser til Jacob "Tøffe" Jensen i målet, men skarpheden var for ofte desværre en mangelvare i den modsatte ende. Efter at have hængt efter fik vi udlignet til 7-7 efter 22 minutters spil. Herfra gik hjemmeholdet over til at spille 7 mod 6. Et træk, som måske skulle vise til at få afgørende betydning for kampens udfald. I hvert fald gav det hjemmeholdet momentum og en pauseføring på 12-9. En dyr udvisning lige inden og efter pausen gav os en vanskelig start på anden halvleg, hvor hjemmeholdet med halvlegens første tre scoringer kunne øge forspringet til 15-9. Samtidig fastholdte ØBG Silkeborg 7 mod 6 spillet og var i teten, imens vi jagtede hvert et mål for at mindske afstanden. Ved stillingen 21-13 efter 46 minutters spil, hvor kampen reelt var afgjort, slap vi langt om længe håndbremsen og spillede langt mere frigjort. Især to af vores mange 1. års, Niklas Kikkenborg Jensen og Rasmus Houmøller, bød ind med flere gode aktioner. Forsvarsmæssigt tog vi et mere offensivt udgangspunkt, hvilket gav pote og bragte en smule spænding tilbage i opgøret. Det helt store comeback udeblev dog, og vi kom ikke tættere på end minus 3, hvorfor ØBG Silkeborg fik en fortjent 25-22 sejr. Desværre blev manglende skarphed og parathed, målmandsduellen samt 7 mod 6 spillet afgørende i dagens opgør. Næste kamp er hjemme mod VIES d. 28/1 på Skyum Idrætsefterskole.

Målscorere:
Anders Toft 5
Rasmus Houmøller 4
Niklas Kikkenborg Jensen 4
Magnus Norlyk 2
Mads Svane 2
Anders Hyldal 2
Malthe Bull 2
Anders Nørhave 1

 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RANDERS HH - HF MORS/SKYUM 1 (24/11)
Storsejr mod Randers

Med ligapladsen sikret ovenpå den seneste sejr i Ikast, kunne vi tage til Randers og spille frit. Det skal altid være et mål at udvikle vores spillere igennem kampene, og i særlig grad i de resterende tre kampe. Dermed blev spillerne også udfordret med vekslende forsvarsformationer og sekundære positioner, ligesom kontant forsvarsspil var i fokus. Spillerne tog udfordringerne op og afgjorde reelt set kampen efter 12 minutter med en 3-11 føring. Føringen blev udbygget yderligere til pausestillingen 6-18. Forsvarsarbejdet var enormt koncentreret og de vekslende forsvarsformationer stressede hjemmeholdet til dårlige afslutninger og tekniske fejl, som vi straffede kynisk. Havde det ikke været for en velspillende Randers-keeper, havde føringen været endog større. Anden halvleg blev udført i ligeså koncentreret stil over hele linjen. Samtidig var det en fornøjelse at se spillerne udfordre sig selv frem for at gøre det velkendte igen og igen. Til slut stod der 14-37 på måltavlen.


Målscorere:

Anders Hyldal 7
Anders Nørhave 5
Mads Svane 5
Niklas Jensen 5
Oliver Bach Jensen 4
Malthe Bull 3
Victor Norlyk 3
Rasmus Houmøller 3
Anders Toft 2
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ligapladsen blev sikret i Ikast 20/11-2019

Onsdag aften tog vi til Ikast med muligheden for at sikre os en plads i U17 Ligaen efter jul med tre runder igen. Derfor var motivationen ekstra stor fra start. Indtil nu havde vi ikke mødt Ikast Håndbold, der havde leveret fine kampe mod nogle af de øvrige hold i rækken, hvorfor vi havde respekt for værterne.

Ikast bragte sig også foran 6-4 efter 10 minutters spil, men herfra fik vi vendt kampen og skruet op for kvaliteten i afleveringer, tacklinger og afslutninger. Med 4 hurtige mål i streg bragte vi os foran 8-14. Pausestillingen lød 12-17. Især angrebsspillet var flydende og beslutsomt, hvilket ofte førte til gennemspillede afslutninger bredt i banen eller tilkæmpede straffekast. Her var Anders Toft sikkerheden selv med 7 mål på ligeså mange straffekast.

Gennem anden halvleg bibeholdte drengene koncentrationen og alle bød ind med fine aktioner. Til slut kunne vi juble over en 22-32 sejr og endnu vigtigere, en ligaplads efter jul, hvor vi glæder os til at måle os med de øvrige stærke hold i Jylland. Men først er der en periode inden jul med blandt andet tre kampe, hvor vi stadig forventer at se en udvikling hos den enkelte spiller.

Målscorere:
Mads Svane 8
Anders Toft 7
Malthe Bull 6
Anders Hyldal 3
Rasmus Houmøller 3
Oliver Bach Jensen 2
Niklas Jensen 2
Anders Nørhave 1

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HF Mors/Skyum - Viborg FH 12/11-2019
Der var lagt op til en rigtig topkamp i tirsdagens opgør mod Viborg FH. Modstanderen kom med selvtillid efter at have slået det andet tophold, Aalborg Håndbold. Med en sejr ville vi lægge 4-points afstand til Viborg FH med en ekstra kamp i baghånden, hvorimod et nederlag ville gøre kampen om ligapladserne helt åben.
 
Vi kom ud til kampen som lyn og torden og bragte os hurtigt foran 4-0 qua godt forsvarsspil og effektivt kontraspil. Kampen blev generelt spillet i højt tempo fra begge holds side. Vi bibeholdte forspringet det meste af første halvleg, men Viborg var dygtige til at straffe lidt for mange uprovokerede fejl fra vores side og pausestillingen lød derfor på 16-13. Snakken i pausen gik derfor på at nedbringe antallet af tekniske fejl, holde fast i gameplanen samt udnytte bredden. Dette lykkedes.
 
Bedst eksemplificeret med flere flotte redninger fra Rasmus Hauvre samt skarpe fløjscoringer fra Niklas “Kempa” Jensen, som vikarierede derude. Med 4 mål på stribe bragte Malthe Bull os i front med 25-15. Kampen var dermed reelt afgjort med 12 minutter tilbage af kampen, hvorfor koncentrationen dalede en smule. Det endte i sidste ende med en sikker 33-26 sejr, hvor alle kom på måltavlen og keeperne supplerede hinanden godt.


Målscorere:
Anders Hyldal 9
Mads Svane 7
Niklas Jensen 5
Malthe Bull 5
Anders Toft 3
Rasmus Houmøller 1
Magnus Møller 1
Magnus Norlyk 1
Oliver Bach 1
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kampreferat - HEI/VRI vs HF Mors/Skyum  6/11-2019

Det var onsdag aften og tid til returopgøret mod HEI/VRI, som vi krydsede klinger med i søndags. En kamp vi vandt med overbevisende 32-14. Aftenens kamp skulle vise sig at blive alt andet end nemt.

Hjemmeholdet havde til kampen fået deres bedste bagspiller klar og startede samtidig i et 4-2 forsvar, hvilket gav os en del udfordringer kampen igennem. Vi fik dog en god start og bragte os hurtigt foran med 3-4 mål, men HEI/VRI gav sig næppe. Begge hold kæmpede med at knække koden angrebsmæssigt, hvorfor pausestillingen også var næsten lige, 16-17 i vores favør.

Anden halvleg mindede på mange måder om første. Vi havde svært ved at ramme flow i spillet og HEI/VRI kæmpede med næb og klør, hvorfor kampen bølgede frem og tilbage. Med knap 10 minutter igen udlignede bragte hjemmeholdet sig foran 28-27 og herefter tog alvoren ved drengene. Med et par hurtige kontrascoringer og vitale redninger fik vi sat en hurtig slutspurt ind med 4 mål i streg til stillingen 28-31 og kunne således afgøre kampen til vores fordel.

Det blev en uskøn og svær kamp, der til slut heldigvis udmøntede sig i en 4-måls på 28-32. Med sejren lægger vi afstand til netop HEI/VRI og Viborg på 4 point. Sidstnævnte møder vi tirsdag hjemme på Skyum Idrætsefterskole.

Målscorere:
Mads Svane 9
Anders Toft 7
Magnus Norlyk 4
Rasmus Houmøller 4
Anders Hyldal 3
Malthe Bull 3
Magnus Møller 2
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kampreferat HF Mors/Skyum 1 - HEI/VRI 3/11-2019

Vi stod idag overfor HEI/VRI på hjemmebane i Nordmors, der inden opgøret lagde á point med os og har spillet nogle tætte kampe hidtil. Omvendt kom vi fra den seneste kamp i Aalborg med et nederlag og følelsen af at vi aldrig fandt den intensitet og power, der skal kendetegne vores spil. Dette var et fokuspunkt fra start i vores 5-1 forsvar og drengene havde taget det til sig.
 
Vi fik afværget HEI/VRI flot i forsvaret og presset dem ud i uhensigtmæssige situationer, hvilket vi lukrererede på via flere redninger af Jacob Tøfting og nemme kontrascoringer fra bl.a. Magnus Norlyk til følge. Langsomt gennem første halvleg tog vi teten og bragte os foran 8-5 efter 20 minutters spil og yderligere med 13-7 til pause. Føringen kunne have været endog større med en smule mere skarphed og kynisme i afslutninger og afgørende vurderinger.
 
Dette ændrede sig til anden halvleg og kampbilledet var derfor med os på det meste. Forsvaret fortsatte kontant og bevægeligt uanset om vi dækkede offensivt eller defensivt, og angrebsmæssigt blev tingene flot dirigeret af Mads Svane og Anders Toft. Koncentrationen bestod kampen igennem, hvorfor vi til slut kunne juble med en sejr lydende på 32-14. At holde HEI/VRI nede på 7 mål i hver halvleg, ligesom alle bød flot ind på skift fortjent stor ros efterfølgende.
 
 
Med sejren har vi et point op til Aalborg på førstepladsen og holder samtidig dagens modstander fra HEI/VRI under os, som vi allerede møder igen på onsdag i Århus.

Målscorere:
Magnus Norlyk 10
Mads Svane 6
Anders Toft 5
Rasmus Houmøller 3
Magnus Møller 2
Anders Nørhave 2
Anders Hyldal 2
Oliver Bach Jensen 1
Malthe Bull 1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aalborg Håndbold - HF Mors/Skyum 1

Ovenpå en længere kamppause grundet efterårsferie var det igen tid til at U17 drengene skulle i ilden. Dagens modstander var Aalborg Håndbold, på udebane, mod hvem vi har for vane at spille nogle fysisk betonede opgør. Denne kamp var ingen undtagelse. Der blev gået til stålet i begge ender, hvilket bekom Aalborg bedst, der virkede opmærksomme på at passe godt på bolden og trække tempoet ud af kampen.6-5 til hjemmeholdet efter 17 min.

På den måde blev kampen spillet på hjemmeholdets præmisser og omvendt skulle vi slide meget for at komme til gode chancer angrebsmæssigt, hvorfor Aalborg kunne trække fra mod slutningen af første halvleg til en pausestillingen 12-7.

Anden halvleg fortsatte i samme spor med manglende vildskab fra vores side kombineret med manglende redninger og utallige tvivlskendelser, hvorfor Aalborg kunne bringe sig yderligere i front med 19-10 efter 43 min. Det lykkedes os aldrig rigtig at få styr på deres dygtige skytter og stregspil. Kampen var derfor reelt afgjort.

Eneste positive var vores måde at slutte kampen af, hvor vi var tæt på at skabe lidt spænding i opgøret med reduceringen til 22-19 efter 53 minutter spillet. Det helt store comeback udeblev dog og vi måtte desværre se os besejret 25-21 af et godt spillende Aalborg-hold med dygtige individualister. 

Topscorere:
Anders Hyldal 7
Anders Toft 5
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kampreferat Viborg FH - HF Mors/Skyum 1

Viborg FH - HF/Mors Skyum 1

Efter en flot sæsonåbning mod Randers HH skulle vi idag møde Viborg FH på udebane, som tabte med 25-24 til HEI/VRI i deres ditto. Inden kampen var fokus derfor at komme med samme vildskab som i vores seneste kamp og samtidig modstå hjemmeholdets tryk. Den plan lykkedes indledningsvis godt via en 5-1 føring efter 5 minutter. Herfra var vi i teten halvlegen ud med kvalitet offensivt omend Viborg bed godt fra sig. Pausestillingen lød på 14-17 i vores favør. I anden halvleg sled vi med hårdheden og kompaktheden i midterzonen trods vekslende forsvarsformationer og Viborg var af flere omgange tæt på at få kontakt med os. Dog ikke nærmere end minus 2. Med kynisme og individuelle flotte aktioner af bl.a. Mads Svane og Niklas Jensen kunne vi holde føringen hjem til slutresultatet 30-35. Der venter os nu en længere kamppause grundet efterårsferien inden vi møder Aalborg Håndbold på udebane d. 29/10.

Målscorere:
Svane 13
Bull 6
Hyldal 4
Kempa 4
Nørhave 3
Houmøller 2
Møller 2
Norlyk 1
HF Mors | H. C. Ørstedsvej 15, 7900 Nykøbing Mors  | post@hfmors.dk